Sportkleding hoeft niet duur te zijn!

sportkledinghoeftnietduurtezijn

Je kent het vast wel, je zit op de fiets in de sportschool je kijkt om je heen en je komt allerlei bekende sportmerken tegen: Adidas, Nike, Reebok, Puma, Umbro en ga zo maar door. Niet iedereen heeft het geld om al die merken te betalen en het is ook echt niet nodig om met een merk stuk in de sportschool te komen. In de begin periode van mijn afval verhaal liep ik er echt niet bij in merk sportkleding, ten eerste paste ik er niet in ten tweede het was toch te duur. Het was voor mij in het begin moeilijk om sportkleding te vinden want tsja, het was al moeilijk om normale kleren te vinden laat staan dan sportkleding! H&M heeft wel een fantastische sportlijn en een plus lijn, maar jammer genoeg niet een gecombineerde lijn. Dus ik bestelde uit eindelijk een shirt in de uitverkoop bij de Wehkamp en kocht een fleece (Ja dat was super warm) broek bij de zeeman. Voor het shirt en de broek samen was ik toen 10 euro kwijt, en de sportschoenen die ik al eens eerder had gehaald kwamen bij de Scapino vandaan en kostte ook nog geen tientje. Scapino heeft trouwens ook een superlijn met sportkleding, ja ook merken, maar ook van het merk ‘Dutchy’ met tops, broeken en schoenen voor een zacht prijsje al zeg ik het zelf. Ondanks dat kun je ook prima zelf nog wat bij elkaar sprankelen, voor de zomer een tanktop en een hotpants die in de kast ligt kan natuurlijk ook!

Bron: TheHunt.com , TheStrengthForLife, Tumblr
Sinds dat ik wat slanker ben geworden heb ik mijzelf een keer getrakteerd in de Aktiesport toen er een uitverkoop was op vier Nike shirts. Het was toen de actie van 1 + 1 gratis, waarvan ik hoop dat die actie snel weer komt want je kunt nooit shirts genoeg hebben. Toen had ik er 4 voor de prijs van 40€, achteraf keek ik toen op de kaartjes en zag dat één shirt eigenlijk al 40€ was. Eigenlijk is het gewoon belachelijk dat je voor een opgedrukt merkje zoveel moet betalen, maar goed, de reden waarom ik de Nike shirts heb aangeschaft: De quotes! Nike heeft zulke leuke quote shirts alleen kun je in Nederland alleen nog de ‘Just do it’ versies krijgen, erg jammer want op Amerikaanse fitness blogs zie je toch regelmatig andere shirts voor bij komen (zoals de plaatjes hier boven de tekst)

Bron: HM.com

Naast dat ik vier shirts van Nike in de sale heb gescoord werd het na het dragen van een BH met een soort van raar uitrekbaar naadloos BHtje er over heen toch tijd voor een sport BH. Toen kwam ik terecht op de site van de H&M en bekeek daar uit eindelijk ook de sportlijn. Ik weet niet wat ik heb met H&M maar op de een of andere manier blijf ik daar toch terecht komen, ook hun hebben wat goedkopere sportkleding dan de normale sportwinkels. Ik bestelde daar uiteindelijk twee sport BH’s en twee sport broeken met lange pijpen, gewoon om te proberen. En ik kan je zeggen dat de lange sportbroek (die ik hier boven als plaatje heb staan) echt fantastisch is om in te sporten, het is een hele fijne stof die snel opdroogt en je kunt tijdens het afvallen de grote band dubbel vouwen zodat hij wat minder afzakt. Die broeken vallen ook nog eens groot uit, dus bestel hem voor de zekerheid in je eigen maat en een maatje kleiner. De sport BH’s van H&M zijn ook heel erg fijn, het doet zijn werk en de stof droogt snel op. Wat moet ik er nog meer over vertellen? Het is een BH! Afgelopen lente heb ik nog een bestelling geplaatst met twee drie kwart broeken, een tank top en wederom een sport BH. Wederom bevalt dit ook weer super, iets wat ik in het begin echt niet had verwacht en de prijzen vallen echt mee. Voor een sport BH betaal je 15 euro (als er sale is en je hebt geluk misschien 7), driekwart broek 15 euro, lange broek 20 euro en de tank top voor 20 euro. Dat is echt niks voor sport spullen!  Al moet je natuurlijk niet alles in één keer halen want dan schrik je je wel kapot van de totaal prijs.

Primark
Als je trouwens nog goedkopere sport kleding wilt dan is het altijd nog een optie om naar de Primark te gaan. Daar verkopen ze ook sportkleding en ben je voor een top iets van 7 euro kwijt en voor een broek 10 euro kwijt. Met dezelfde kwaliteit als H&M. Al moet je daar ook opletten met de maten, soms vallen de Primark maten iets groter uit dan je normale maat. Dus stel je hebt een maat 44 valt de broek als een 46. Dus pas het echt, ondanks de uren lange rij! Je wilt echt niet teleurgesteld thuis komen na een goeie score! Ook hier heb ik sportkleding van zit heel fijn maar voordat ik er mee naar buiten ga wil ik toch nog even een extra kilotje afvallen. (Het zit naar mijn idee iets te strak, krijg je als je niet past!)

f826200ee98011e2a61a22000a9e06f0_7
Na twee/drie maanden op de goedkope sportschoenen gelopen te hebben heb ik er voor gekozen om toch iets te investeren in goede fitness schoenen. Als ik het sporten nu al vol kon houden dan zou ik uit eindelijk alleen maar langer sporten. Dus heb ik geïnvesteerd in schoenen van Nike. Deze kocht ik ook in de uitverkoop, bij Wehkamp, en waren afgeprijsd naar €69,99. Nog een hoop geld voor sportschoenen, dat absoluut, maar als je 5 dagen in de week sport haal je het er echt wel uit! Tenminste, ik wel. Ik loop sinds ik mij kan herinneren al iets naar binnen met mijn voeten en moet eigenlijk eens naar een voet dokter om een zooltje op te laten meten, maar zoals de meesten weten ben ik eigenwijs en doe ik het niet. Sinds November ongeveer loop ik dus op Nike sportschoenen en ik kan je zeggen dat ik niet meer zonder dat pareltje kan, ik heb nog nooit zo lang comfortabel gelopen op schoenen en nog steeds zien ze er uit als nieuw. Oké er komt al een klein scheurtje in de stof boven mijn grote teen, maar dat is mijn eigen schuld denk ik. Het is niet dat ik daarvoor naar de sportwinkel ren om nieuwe schoenen te kopen.  Dus als je echt van plan bent om te gaan sporten raad ik goeie sportschoenen wel aan, welk merk je neemt moet je natuurlijk helemaal zelf weten en je kunt natuurlijk ook eerst proberen om op de iets goedkopere schoenen te gaan lopen en daarna als je dedicated bent om duurdere schoenen te halen.

hm

Wil je toch merk kleding en voor een zacht prijsje? 

  • Aan het einde van ieder seizoen toch even langs de sportwinkels te lopen. Vooral Aktiesport heeft heeeel veel aanbiedingen als zij van hun collectie af moeten, of midden in het seizoen hebben ze wel eens een actie met ‘Koop 1 shirt, tweede product 1 euro’. Dan heb je eigenlijk twee Nike (Of welk merk dan ook) voor de prijs van één, of zelfs nog niet één nieuw shirt.
  • Eventueel naar een Outlet gaan. Deze outlets hebben ook sportschoenen en sportkleding met een merkje voor een zacht prijsje.
  • Executie uitverkoop van winkels is voor de winkelier leuk, voor de eigenaar minder, maar dan heb je wel kans op goedkopere kleren/schoenen.
  • Zwarte Markt, tsja, volgens mij hoef ik hier niet eens wat over te vertellen: Shoppuhhh voor bijna niks!

Na al mijn gebrabbel over mijn eigen sport kleding en ervaringen met sport kleding in de loop van de maanden, probeer ik dus duidelijk te maken dat je écht niet beter gaat sporten omdat je bijvoorbeeld met een merk shirt sport. Je sport net zo goed met een goedkoper shirt van de H&M of de Zeeman. Het maakt niet uit waar je in loopt, als je maar bezig bent in de sportschool en je jezelf kapot zweet!

Wat is jullie ervaring met goedkope/dure sportkleding? & Vinden jullie het belangrijk om met een merk in de sportschool rond te lopen?

3 thoughts on “Sportkleding hoeft niet duur te zijn!

  1. Pingback: Favoriete Magazine – Women’s Health | Angelica's afval verhaal

  2. Bedankt voor alle tips wat betreft sportkleding. Ondanks dat het alleen maar om te sporten is, is het toch fijn om er dan ook leuk uit te zien (én goed voor je zelfvertrouwen).

Leave a comment