App van de Week ‘Moves’

MovesAPPOp mijn iPhone heb ik meerdere sport apps staan maar één van mijn favoriete apps is toch wel de app ‘Moves’. Deze app blijft bij mij dag en nacht aanstaan, ondanks dat het een klein beetje van je batterij kost is het een grappige app die alles wat je op een dag doet bijhoud. De app werkt in principe heel simpel. Heb je Moves gedownload en geopend, dan blijft hij in de achtergrond draaien. Je moet wel toestaan dat de app GPS aan zet (Anders werkt de app niet) en je eventueel berichten mag toezenden. Je krijgt namelijk aan het eind van iedere dag een bericht met hoeveel stappen je hebt gezet, gefietst of gerend hebt. De app blijft dus gedurende dag in de achtergrond draaien maar daar merk je principe niets van.

Moves1
Terwijl de app aan staat houd de app van alles bij. Hoeveel stappen je zet, hoeveel minuten je loopt en hoeveel kilometer je totaal loopt. Het zelfde geld voor het rennen/joggen en fietsen. Om alles uitgebreider te zien dan alleen de ronde bolletjes die boven in staan is er nog een aparte tijdlijn.  De tijdlijn geeft de locaties waar je heen bent gegaan en daar tussen door wát je hebt gedaan, denk hierbij aan fietsen, lopen, joggen etc. Als er momenten zijn waarop je niet veel beweegt of gewoon niet beweegt zal de app gokken wat je deed. Als je bijvoorbeeld hebt auto gereden of met de trein bent weggegaan geeft hij aan dat je bezig bent geweest met ‘Transport’. Wat ook leuk is dat als je een tijd lang op een plek bent geweest die punten kunt aantikken en ze vervolgens een naam kunt geven.  Daarnaast kun je ook nog een kaart openen en dan zie je in één overzicht wat je hebt gedaan. De groenen lijnen zijn voor het lopen en de blauwe voor het fietsen. Zo kun je precies zien waar je was op die dag. Goed voor als je een alibi nodig hebt voor als ze je ooit zoeken voor een drie dubbele moord!

Moves3
De meeste Apps, zoals die van Nike, moet je bijvoorbeeld speciale spullen met bluetooth aanschaffen zodat de apps daarna pas bij kunnen houden wat jij doet. (Als je dit leest en denkt van: Nee maar dat hoeft helemaal niet bij Nike! Nou dacht het dus wel, ik krijg hem zonder bluetooth bandje niet aan de praat.) Dankzij GPS en algoritmes in de app is het mogelijk dat de app alles zo netjes bij kan houden. Dus als je een half uur op een dijk tegenwind hebt gehad en daardoor moeilijk kon fietsen, houd de app dat gewoon bij in plaats van te zeggen dat je niks hebt gedaan. Wat je ook echt moet doen bij deze app, is je telefoon in je broek zak steken of als je aan het fietsen bent in je tas, anders rekent de app niet alles mee. Stel je houd hem in je hand, dan telt hij de stappen niet mee! Dat is het enige kleine minpuntje van deze app, vind ik dan!

Moves2

Persoonlijk vind ik Moves een hele leuke app en heb hem dus dag en nacht aanstaan. Je zou denken dat je telefoon snel leeg zou gaan door de app maar dat valt eigenlijk nog wel mee, ik hoef hem niet meer of minder op te laden en dat vind ik al helemaal fijn. Naast dat je alle stappen, fiets tourtjes en nog een kaart kunt bekijken, kun je ook nog de calorieën die je op een dag hebt verbrand en dat is ook wel leuk om te zien! Of je de calorieën via de app heel serieus moet nemen durf ik niet te zeggen, maar het geeft je in ieder geval een goed gevoel! Al met al is dit gewoon een leuke heb app als je eens benieuwd bent wat je nu eigenlijk doet op een dag!

Moves is een gratis app die je kunt krijgen in de App Store, de versie voor Android komt uit deze zomer dus helaas moeten de Android gebruikers nog even wachten!

Leave a comment